Lulun paino on edelleen 5,3 kg. Ruoka maistuu vaihtelevasti ja nappulat se syö mieluiten suoraan lattialta ruoka-alustan päältä. Ihmeellinen juttu, jos tarjoan ne ruokakupista niin se saattaa vain käydä haistamassa kuppia ja lähtee pois ja sitten kun kippaan ne lattialle niin se tulee syömään.

Olen ottanut tavaksi käydä Lulun kanssa reippaan aamulenkin samalla kun saatan Julian kouluun. Yleensä lenkki on puolen tunnin- tunnin mittainen ja välillä käydään pururadalla ja välillä kävellään kylillä. Samalla treenatan vieressä seuraamista, koirien kohtaamista, luoksetuloa ym. Koirien kohtaaminen on se vaikein juttu. Se vetää ihan hulluna hihnassa ja on menossa jokaisen koiran luo.  Aamulenkki on hyvä alku päivälle ja Lulukin vetäytyy aina tyytyväisenä nukkumaan lenkin jälkeen. Lulu menee aina nukkumaan johonkin tyynyn päälle, ihme juttu. Pelkkä pehmeä sänky tai sohva ei riitä vaan pitää vielä päästä oikein tyynylle. Aamulla se aina löytyy Julian vierestä tyynyltä... Ei se kuulemma Juliaa häiritse. Hyvä niin, sillä sitten pitäisi suunnitella uusia nukkumisjärjestelyjä koiralle. Lululla on kyllä hyvät unenlahjat. Aamuisin se on viimeinen joka herää.

Lulu on nyt pari kertaa pissannut minun matoille. Voi itku! Uskon että se pissaa matolle siksi, että minä en huomaisi sen pissanneen sisälle. Yhtenä iltana vein sen ulos iltapisulle ja sanoin että pissaappa nyt. No se kyykistyi pissausasentoon ja katsoi minuun, nousi ja lähti käveleen takasin sisälle. Se ei oikeasti pissannut kun pihakivetys ei yhtään kastunut. Ovela koira. Vein sen takaisin märälle nurmkolle ja käskin pissaamaan uudestaan, no sitten se teki oikeat tarpeensa.

Lulusta on hyvää vauhtia kehittymässä vanhusten terapiakoira. Otan nimittäin aika usein Lulun mukaan kun käyn äitini luona palvelutalolla ja se on hurmannut kaikki talon vanhukset ja hoitajatkin. Kyllä se nauttii kun rapsutuksia satelee joka puolelta. Samalla olen yrittänyt opettaa sitä olemaan hyppimättä ihmisiä vasten. Aika vaikeaa se on kun kaikki kuitenkin rapsuttaa sitä vaikka se hyppisikin vasten.

Märkä koira, vesisade yllätti kesken metsälenkin: Kuvat otettu tänään Inarissa.

 

Lempileluja esittelemässä: