Vihdoinkin pitkäaikainen haaveemme omasta koirasta on toteutumassa. Siitä on yli vuosi kun aloimme tosissamme suunnitella koiran hankintaa.  Ensiksi me kahlasimme koirarotukirjoja ja etsimme netistä tietoa eri roduista. Mulla oli valintakriteerinä se että koira on nätin näköinen, ei liian pieni eikä iso ja lempeäluonteinen sekä puhtaasti seurakoira. Lopulta päätimme valita koiraksemme Cavalier Kingcharlesinspanielin, joka täytti hienosti kaikki nuo kriteerit.

Koiravauvamme on syntynyt 3.4.2009. Se tulee meille toukokuun viimeisenä viikonloppuna.  Tuntuu että siihen on niin pitkä aika, ei enää malttaisi odottaa millään. 

Tilattiin Julian kanssa koiralle starttipaketti netistä, eli eräänlainen äitiyspakkaus. Nyt on valmiina kaksi ruokakuppia, talutushihna, aika monta erilaista lelua, vinkuvia ja ei-vinkuvia, kevythäkki, kampa, kynsisakset ja pikkunen paketti jotain palkitsemisherkkuja. Peti ja lelut odottavat jo meidän makkarissa käyttäjäänsä. Julia on innoissaan leikkinyt koiran leluilla. Kaikenlaisia koirakirjoja on tullut luettua, jotta olisi jotain perustietoa ennen kuin pentu tulee. Mm. seuraavat: Koiran etikettiopas, Kaikki hyvin koiran kanssa, Pentu tulee taloon, Koirakoulu Talon tavoille 7 päivässä. Postissa on vielä tulossa rotukirja Cavalier -koirista.

Moni asia tässä välillä mietityttää. Miten yöt pennun kanssa sujuvat aluksi, pitäisikö sen vieressä nukkua lattialla ensimmäiset yöt, pitääkö yöllä herätä ja käyttää pentu ulkona pissalla, miten ylipäätään sisäsiisteyskasvatus onnistuu, miten pikkunen pärjää kun se jätetään muutamaksi tunniksi yksin kotiin, syököhän se minun kukat ja pitäisikö ne siirtää jonnekin katon rajaan, pitäsikö alkaa pikapikaa rakentamaan aitaa talon ympärille, että pentu ei karkaa pihalta suoraan autotielle? Miten ylipäätään osaa opettaa koiralle kaikki ne asiat mitä sen tulisi oppia? Mulla kun ei ole mitään aiempaa kokemusta koirista. Onneksi on nuo kirjat, joista saa paljon apua.

No, ajatus omasta hauvavauvasta pakahduttaa silti sydämen ja usein tulee vierailtua kasvattajan blogisivulla katsomassa kuvia pikkuisista.